Kéksajtos körtekrémleves

  • 2016.10.06.
  • 2

Mostanában megint eluralkodott rajtam a krémleves-mánia (talán ez az ősz hozadéka nálam - mindig ilyenkor tör ki a "láz" rajtam), így hát most is töprengtem, milyen különlegességgel rukkolhatnék elő, amit eddig még nem kóstoltam. Erre esett a választásom, mert nagyon szép körtéket vettem a minap a boltban, és szerettem volna megkóstolni a nyers, valamint a mézzel karamellizált változat mellett, milyen lehet levesben.Elkezdtem keresgélni, mert elképzelni sem tudtam, hogy lehet ennek nekifogni. Alapvetően nem édes, cukorszirup-levesre gondoltam, hanem sósra. Azért fura volt azt elképzelni, de számtalan ötlettel találkoztam, aztán összeraktam a magunk kis különlegességét. Nekem nagyon ízlett, mindenképp megéri kipróbálni!Hozzávalók (2 személyre):- 2 nagyobb körte- 1 nagy szem burgonya- 1 fej lilahagyma- 6 dl zöldségalaplé- 10 dkg kéksajt- 1 ek. bryndza- kevés olívaolaj- vízElkészítés:Az apróra kockázott hagymát az olajon megfuttatjuk. A meghámozott, kockákra vágott burgonyát hozzákeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és pár percig pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a szintén meghámozott és kockákra vágott körtét, felöntjük az egészet a zöldség alaplével, majd a krumplit és a körtét puhára főzzük. Ezután a levest alaposan leturmixoljuk, majd visszatesszük a tűzre forrni. Hozzákeverjük az elmorzsolt sajtot és a bryndzát, és alaposan átforraljuk.