Krumplirózsa

  • 2016.09.05.
  • 8

Igazán különleges köret, mégsem igényel hatalmas türelmet és sok időt az elkészítése.Bármilyen újburgonya jó hozzá. Szép nagy szemeket válasszunk. Ha csak megmossuk, és a héj külső rétegét ledörzsöljük, az is elég. Ha idősebb burgonyát használunk, hámozzuk meg.Mandolinnal szép, egyforma vastagságú szeleteket vágunk a krumplikból. A szeleteket egy sorban lerakosgatjuk, mindig úgy, hogy az előző szelet félig takarásban legyen. Provence-i vagy parázsburgonya fűszerkeverékkel elkeverünk egy kevés olívaolajat, és ezzel megkenjük a burgonyasort.Az egyik végén kezdve szorosan feltekerjük a láncot, majd a tekercset kiolajozott muffin- vagy szufléformába rakjuk. A rózsácskák tetejét is megkenjük a fűszeres olajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük a burgonyarózsákat.