Sült articsóka

  • 2016.05.22.
  • 6

Pár hete egyszer vásárlás közben akadt meg a szemem a nagy zöld virágokon, és mivel imádom, muszáj voltam venni párat. Nem is olyan régen találtam egy remek ötletet az elkészítésére, amit saját interpretációmban készítettem végül el.Nem kell más hozzá, csak fejenként egy articsóka, friss citrom, só, bors; a mártáshoz pedig szintén fejenként 3 evőkanál tejföl, 1 evőkanál ketchup és egy gerezd fokhagyma.Az articsókákat megtisztítjuk, félbe vágjuk és
a barnulás ellen meglocsoljuk a citrom levével. Sózzuk, borsozzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben minden oldalukon pirosra sütjük.A mártás hozzávalóit (a fokhagymát fokhagymanyomóban áttörjük) összekeverjük, és már mártogathatjuk is bele a szirmokat.