Spenótos-articsókás humusz fetával

  • 2016.05.26.
  • 8

Van az úgy néha, hogy az ember elfelejtkezik a dolgokról, amiket tervezett. Én például terveztem posztolni már korábban ezt a receptet, de elfeledkeztem róla; olyannyira, hogy majdnem az összes képet ki is dobtam (véglegesre, visszaállítani sem sikerült őket). De ezt az egyet sikerült megmentenem, mivel volt belőle másolat.Na szóval ez sem egy túl bonyolult dolog, ha már csináltunk sült articsókát, csak pár további hozzávalót kell a robotgépbe dobálni, aprítani, krémesíteni, és kész is.Hozzávalók:- 400 g főtt csicseriborsó (konzerv is jó)- 1 sült articsókaszív- 10 dkg friss bébispenót- 2 gerezd fokhagyma- 8 dkg feta- 2 ek. olívaolaj- 2 ek. tahini- fél citrom leveElkészítés:Minden hozzávalót a robotgépbe tesszük (az articsókát kisebb kockákra vágva), és krémesre mixeljük. Ha kicsit kemény a massza, nem krémesedik, a csicseriborsó levéből adhatunk hozzá.