Grillezett camembert

  • 2016.04.24.
  • 3

Mostanában nagy kedvenc nálunk. Sokféle változatban készülhet, lehet mellé adni gyümölcsöt, áfonyalekvárt, dióval vegyített aprított vörös áfonyát és még sok mindent.Friss kakukkfűvel és/vagy rozmaringgal a legjobb.Most ezt a legegyszerűbb változatot készítettem - és mutatom. Bio sajtból készült, friss rozmaringágon sült rozsos zsemlekockákkal kínáltam.Hozzávalók:- 1 fadobozos camembert (én szoktam doboz nélkül is csinálni, ekkor alufóliába csavarom, a tetejét kihagyva- friss rozmaringágak- 2-3 rozsos zsömle- pár ek. olívaolajElkészítés:A sajtot kivesszük a csomagolásból és visszatesszük a dobozba. Tetejét bevagdossuk és a sütő grillfokozatán pár percig sütjük, amíg a bemetszések szélei elkezdenek kunkorodni. Ekkor a rozmaringcsúcsokat beleszúrjuk a metszéspontokba, majd a sajtot visszatesszük sülni.Míg megpirul a sajt, a zsömlét kockákra vágjuk, a rozmaringágak fás részéről leszedjük a leveleket, és felszurkáljuk rájuk a zsemlekockákat. Serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk és megpirítjuk rajta a zsemlekockákat.A megsült sajtot a zsemlekockákkal mártogathatjuk.

Címkék

Sajt Rozmaring