Kencék

  • 2016.01.25.
  • 6

Szilveszterre készültek a gluténmentesség jegyében, de azért a nem allergiásoknak sem volt kifogása ellenük :) .Két zöld és egy halvány narancs színű készült. GM kenyérrudacskákat és a már bemutatott sajtos rudacskákat mártogattuk beléjük.Hozzávalók:A spenótoshoz:- 7 dkg sós, pörkölt kesudió áztatva- 10 dkg bébispenót
levél- fokhagyma granulátum vagy friss fokhagyma ízlés szerint- 1 ek. natúr krémsajtA sült paprikáshoz:- 1 sült kaliforniai paprika- 5 dkg csicseriborsó- 2 gerezd fokhagyma- só ízlés szerintA zöldborsóshoz:- 200 g fagyasztott borsó- 5 dkg kecskesajt- 1 ek. natúr krémsajt- fokhagyma granulátum vagy friss fokhagyma és só ízlés szerintElkészítés:A spenótoshoz a kesut egy éjszakán át áztatjuk, majd az összes hozzávalót késes aprítóba tesszük és krémesre őröljük.A paprikás esetében is hasonlóképpen járunk el, csak itt a paprikát 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a héja feketedni kezd, majd pár percig zárt dobozba tesszük, aztán könnyen le tudjuk húzni a héját. A húsát felkockázzuk és a többi hozzávalóval együtt pürésítjük.A borsót enyhén sós vízben megfőzzük és szintén a többi hozzávalóval együtt pürésre keverjük az aprítógépben.