Kakukkfüves édesburgonya gratin

  • 2015.11.08.
  • 8

Egyszer már hoztam ehhez hasonló receptet, akkor újburgonyából csináltam efféle rakott eledelt. Most kipróbáltam édesburgonyával és fincsi friss kakukkfűvel.Köretnek vagy önmagában is tökéletes.Hozzávalók:- 2 nagyobb édesburgonya- 6 gerezd fokhagyma- két doboz (2 x 165 ml) kókuszkrém- só- friss kakukkfű- reszelt parmezán ízlés szerintElkészítés:Az édesburgonyát meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. A kókuszkrémet 2 evőkanál vízzel feltörjük, belekeverjük a sót és a zúzott fokhagymát.A burgonyaszeleteket egy tálba rakosgatjuk és ráöntjük a kókuszkrémet. Reszelt parmezánnal megszórjuk, a tálat alufóliával lefedjük és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 20 perc elteltével az alufóliát levesszük és addig sütjük még az édesburgonyát, amíg a teteje megpirul.Friss kakukkfűlevelekkel megszórva tálaljuk.