Cukkinispagetti spenót pestoval

  • 2015.11.03.
  • 0

Történt még szülinapomkor, hogy kaptam egy ilyet:Régóta szerettem volna venni egyet, vagyis pontosabban izgatta a fantáziámat, hogy vajon használható-e olyan dolgokra, amikre azt a net mutatja. Első körben sárgarépán teszteltem, hát azon sajnos nem vált be. De legközelebb sárga és zöld cukkinivel próbálkoztam, azokat remek hosszú szálakra vágta.Így hát ki is ötlöttem hozzá egy öntetet és készült a nyers vegán "spagetti" hétvégén.Hozzávalók:- 1 salátacukkini- 1 kis sárga cukkini- két marék friss spenótlevél- 2 ek. extraszűz olívaolaj- két marék fenyőmag- pici só- gránátalmamagokElkészítés:A cukkiniből "spagettit" (vagy nagyon vékony csíkokat) vágunk.A spenótot megmossuk, egy edénykébe tesszük, sózzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal és hozzáadjuk a fenyőmagot is, majd krémesre turmixoljuk.Az így készült "pestot" a cukkinicsíkokkal összekeverjük, belekeverjük a gránátalma magokat is és már tálalható is.