Répatorta

  • 2014.02.18.
  • 7

Ugyan nem Valentin napra készültek, de évfordulót ünnepeltünk ezekkel a kis tortákkal.Mézeskalács ízűek voltak.Hozzávalók:- 10 dkg vaj- 2 tojás- 1 cs. sütőpor- 4 ek. xilit- kevés tej- 20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt- 10 dkg darált dió (nálam kesudió, mandula és mogyoró)- 10 dkg apróra darabolt arany mazsola- 2 nagyobb sárgarépa reszelve- szerecsendió, fahéj, szegfűszegElkészítés:A vajat a xilittel és a fűszerekkel habosra keverjük, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval is.Kivajazott, -lisztezett formába töltjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Hamar megsül.
Amikor elválik a tepsi szélétől, de a belseje még nyersnek tűnik, akkor van kész. Ha kihűl, a belseje is „kiszárad”.Én csokimázzal és répa díszekkel spékeltem meg.

Címkék

Torta Répa