Medvehagymás vöröslencse krémleves kókusztejjel és mozzarellával

  • 2013.12.31.
  • 5

A korábbi hasonló posztokból már bizonyára kiderült, azért szeretem a vöröslencsét, mert nagyon gyorsan extra finom ételek készíthetők belőle.Ez a leves is 10 perc alatt kész. Vagy még gyorsabban.Hozzávalók:- 2 csésze vöröslencse- 2-3 gerezd fokhagyma- 1 zöldségleves kocka- kakukkfű, só és medvehagyma ízlés szerint- kevés kókusztej- mini mozzarellagolyók- 1 tojás- kókuszolajElkészítés:A felkarikázott fokhagymát kevés kókuszolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lencsét és a fűszereket, felöntjük kb. 1 l vízzel és megfőzzük a lencsét. Amikor már majdnem kész, beleütünk egy tojást és alaposan elkeverjük.Miután kicsit hűlt, összeturmixoljuk a levest, hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű kókusztejet és mozzarellagolyókkal kínáljuk.