Újabb pizza alternatíva

  • 2013.03.09.
  • 0


Erre a blogra nem is tettem még szerintem fel amolyan "igazi" pizzát, mármint, ami hagyományos pizzatésztából és előírás szerinti feltétből állt volna. Persze olyat találni szinte bárhol, ezért nem is nagyon törtem magamat az olvasók untatásával.Viszont a héten bukkantam ismét egy ragyogó ötletre és ez sült ki belőle.A quinoát már ezer éve ki szerettem volna próbálni, de mint sok más dolgot az életben, ezt is halogattam, halogattam...Aztán kaptam egy fél kiló quinoát és már nem halogattam tovább.Íme a receptem:Hozzávalók:- 1 csésze (~2 dl) quinoa - legalább 8 órán át áztatva- fűszerek ízlés szerint (én őrölt rozmaringot, kakukkfüvet, oregánót és bazsalikomot használtam, meg persze egy kicsi cayenne borsot)- egy csipet só- 1 tk. almaecet- paradicsompüré - feltétnek, amit szeretnénk (esetemben spenót, gomba és mini mozarella)Elkészítés:A quinoát éjszakára beáztatjuk (de legalábbis 8 órán át ázzon), majd robotgép segítségével a fűszerekkel és az ecettel összekeverve pépesítjük.
A masszából kb. 18 cm átmérőjű kört csinálunk sütőpapírral takart sütőlemezen, majd 15-20 perc alatt megsütjük.Ezután megkenjük ízlés szerinti mennyiségű paradicsompürével, azt meghintjük némi oregánóval, megpakoljuk a pizzánkat a feltétnek kiválasztott alapanyagokkal, tovább sütjük pár percig és tálaljuk.A feltétet lehet nyers formában is enni, ekkor nem tesszük vissza a pizzát a sütőbe, hanem rögtön szervírozzuk

Címkék

Pizza Spenót Quinoa