Rukkolás-sajtos ropogós tönköly háromszögek

  • 2013.02.03.
  • 6


Mivel mostanában sokat betegeskedtem, nem igazán volt kedvem a konyhában szorgoskodni. Annál is inkább tartózkodtam a sütés-főzéstől, mert étvágyam sem nagyon volt.Ma már visznot szerettem volna valami tartalmasabbat is enni az almánál, így kitaláltam ezt a 10 perces finomságot.10 dkg teljes kiőrlésű tönköly lisztből némi só és kevés sütőpor, valamint egy kis szőlőmagolaj és langyos víz hozzáadásával gyúrható tésztát készítettem, kettévágtam, hajszálvékony lepényekké nyújtottam.Felhevített serpenyőben a lepények egyik oldalát megsütöttem, megfordítottam, felét megpakoltam rukkolával és egy jó nagy adag reszelt sajttal, majd félbe hajtottam őket és a sütőlapáttal nyomva tartva összeolvasztottam.Háromszögekre vágva tálaltam.