Szélforgócska

  • 2012.11.23.
  • 8


Ugyan másfajta designnal találtam ezt meg valahol a neten, nálam ilyenné formálódott ez a töltött pizza vagy szendvics vagy ki minek szeretné nevezni.Vegetáriánus sajttal pedig teljesen vegán lenne, de így is nagyon egészséges :)Hozzávalók:- 5 dkg csicseriborsó liszt- 5 dkg tökmagliszt- 10 dkg zabpehelyliszt- kevés szőlőmagolaj- fél csomag szárított élesztő- egy csipet só- egy csipet cukor- kevés lanygos víz- szeletelt paradicsom- szeletelt sajt- oregano, esetleg bazsalikom
Elkészítés:A liszteket, élesztőt, cukrot és sót összekeverjük, adunk hozzá egy kevés szőlőmagolajat, majd a vízzel gyúrható tésztává dagasztjuk.A tésztát négyfelé osztjuk és egyforma köröket formálunk belőlük. Az első tésztaréteget megpakoljuk egy réteg sajttal, megszórjuk oreganoval és/vagy bazsalikommal, kerül rá egy réteg paradicsom szelet, majd ismét egy réteg sajt a fűszerek után.A tetejére ismét tészta kerül, majd 8 bevágást készítünk, de nem megyünk el vele a tésztakorong közepéig. A bevágások mentén szélforgószerűen megforgatjuk a "szeleteket".Ugyanígy készítjük el a második szendvicset is, majd 260 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt ropogósra sütjük őket.