SÜTŐTÖK FASÍRT (GLUTÉN-, LISZT-, TEJMENTES)

  • 2013.11.06.
  • 6

Az őszben az egyik legjobb dolog a sütőtök. És ez a "fasírt" pedig az egyik legjobb ami a sütőtökből készülhet. Igazi őszi, téli ízkavalkád fél óra alatt.A glutén-, liszt-, tej-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!HOZZÁVALÓK300 gramm sütőtök1 nagy tojás2 púpos evőkanál kukoricakeményítő1 nagy csipet só1/2 kk őrölt bors1/2 kk őrölt szerecsendió3 ek apróra vágott petrezselyemzöld2 ek apróra vágott snidlingELKÉSZÍTÉSA sütőt melegítsük elő 200°C-ra.A sütőtököt pucoljuk meg, és kis lyukú reszelőn reszeljük le. Üssük bele a tojást, szórjuk hozzá a kukoricakeményítőt, és ízesítsük a fűszerekkel. Alaposan keverjük össze, majd kanalazzuk a masszát egy kisméretű (5 cm átmérőjű) szilikon muffin forma mélyedéseibe.Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük meg őket.
Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!