GLUTÉN-, ÉS TEJMENTES PALACSINTA

  • 2013.11.06.
  • 8

A nemrég feltett glutén-, tojás-, tejmentes palacsinta után ismét egy palacsinta készült, most azonban tojással. Minap egy cikkben olvastam, hogy a palacsinták tésztájába érdemes egy kis keményítőt is tenni, ezzel bebiztosíthatjuk Magunkat, hogy semmiképpen se ragadjon oda a serpenyőhöz.A glutén-, és tejmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!HOZZÁVALÓK120 gramm fehér rizsliszt2 ek kukoricakeményítő2 egész tojás25 cl mandulatej25 cl ásványvíz1 csipet sóELKÉSZÍTÉSA rizslisztet öntsük egy tálba, adjuk hozzá a csipet sót. Üssük hozzá a tojásokat, majd keverjük simára a mandulatej és az ásványvíz hozzáadagolása mellett. Tegyük félre kb egy órára, majd vagy kerámiaserpenyőben zsiradék nélkül, vagy zsiradékkal kikent forró serpenyőben süssük ki. Ha nem akarjuk minden egyes darab előtt kikenni a serpenyőt a tésztához is hozzáadhatjuk.
kb 10-12 palacsinta lesz belőleEgy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!