KÓKUSZOS HABCSÓK - Meringues au sucre de coco (GLUTÉNMENTES)

  • 2013.10.17.
  • 6

Ha kedvezni akarok a gyerekeknek tudom, hogy a meringue tuti biztos befutó. Másik nagy kedvencük a kókusz. Lehet süteményben, főzelékben... Most egy kicsit ötvözve a kettőt kókuszos habcsókot
készítettem Nekik
kókuszvirágcukorral édesítve.Kókuszvirág cukorral édesített, a glutén-, liszt-, tejmentes diétákban fogyasztható.HOZZÁVALÓK
4 db tojásfehérje60 gramm kókuszvirágcukor3 ek kókuszreszelék1/2 kk limeléELKÉSZÍTÉSVerjük fel a tojásfehérjéket kemény habbá a kókuszvirág cukor, a limelé és a kókuszreszelék folyamatos hozzáadagolása mellett.Egy spatula segítségével tegyük egy habzsákba, majd nyomjuk a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe.120 °C-ra előmelegített sütőben kb egy óra alatt szárítsuk ki a habcsókokat.Sütőpapíron hagyjuk kihűlni, utána könnyen leszedhető róla!Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!