Vörösboros marhavese - Rognons de bœuf au vin rouge (GLUTÉN-, TEJ-, TOJÁSMENTES)

  • 2013.09.12.
  • 6

Egy hétvégi barátozós csevej alkalmával került szóba a "rognons", vagyis a vese. Érdekes mód eddig még nem készítettem, pedig milyen egyszerű, és nagyszerű étel is. Ezt pótolván egy mennyei vörösboros, gombás marhavesét készítettem glutén-, liszt-, tej-, és tojásmentesen, nem utolsó szempontként
villámgyorsan - 10 perc alatt -.
HOZZÁVALÓK500 gramm marhavese100 gramm gomba (champignon de paris)1 ek kukoricakeményítő1 ek provence-i fűszerkeverék1 fokhagymagerezd2 közepes salotta hagyma200 ml zöldségalaplé250 ml vörösbor2 ek olívaolajsó, frissen őrölt fekete bors1/2 kk őrölt szerecsendió1 ek méz1 db babérlevélELKÉSZÍTÉSA megtisztított és alaposan átmosott marhavesét kockázzuk fel, majd a félbevágott gombával és a felkarikázott salotta hagymákkal együtt pirítsuk meg. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük a lereszelt fokhagymával, az őrölt szerecsendióval, a babérlevéllel és a provence-i fűszerkeverékkel, majd öntsük fel az alaplével és hagyjuk 7-8 percig párolódni. Öntsük fel a - kukoricakeményítővel csomómentesre elkevert - vörösborral, csurgassuk rá a mézet, majd hagyjuk 1-2 perc alatt besűrűsödni.
Melegen tálaljuk!Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!