CSOKOLÁDÉTORTA (NYÍRFACUKOR, LISZT-, GLUTÉNMENTES)

  • 2013.09.16.
  • 7

Valami nagyon csokoládés, lisztmentes, gyorsan elkészülő édességre vágytunk. Ezen kritériumokat szem előtt tartva egy finom, csokoládés, nyírfacukorral édesített liszt- és gluténmentes tortát készítettünk a gyerekekkel közösen.
HOZZÁVALÓK (18 centiméteres formához)2 egész nagyobb tojás1 tk vaníliaaroma1 csipet só40 gramm nyírfacukor40 gramm darált mogyoró40 gramm cukrozatlan holland kakaó1 marék csokoládépasztilla40 gramm vajELKÉSZÍTÉSKapcsoljuk be a sütőt (légkeveréses) 200°C-ra.A tojásokat egy csipet sóval és a nyírfacukorral keverjük habosra. Szitáljuk hozzá a kakaót, és keverjük tovább. A megolvasztott majd lehűtött vajat öntsük hozzá, majd kanalanként keverjük bele a masszába a darált mogyorót is.Egy 18 centiméteres kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. Szórjuk meg a csokoládépasztillákkal, és az előmelegített sütőben 12-14 perc alatt süssük készre.Akár magában, akár vaníliafagylalt mellé langyosra hűtve tálaljuk!Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!