TÖLTÖTT CUKKINI II.

  • 2013.06.10.
  • 0

Nagyon szeretjük a lecsót, sokszor készül, ám van olyan eset, amikor csak egy kevés marad belőle, belénk már nem fér több, a következő étkezéshez pedig már kevés. Ezt a maradékot például felhasználhatjuk cukkinik megtöltéséhez.
A glutén-, liszt-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!HOZZÁVALÓK (4 főre)4 db kisebb cukkinisó, frissen őrölt tarka bors2 ek szőlőmagolaj2 zacskó mozzarellabazsalikomlevéllecsóELKÉSZÍTÉSMelegítsük elő a sütőt 210°C-ra.A cukkiniket mossuk meg, majd töröljük szárazra. Vágjuk ketté, vájjuk ki a közepüket, majd
tegyük egymás mellé egy tepsibe (ha kerámiabevonatút használunk nem kell kikenni, sem sütőpapírral kibélelni). Locsoljuk meg egy minimális szőlőmagolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd süssük elő 15 perc alatt.Az idő letelte után töltsük meg a cukkiniket a lecsóval, karikázzuk rá a mozzarellát, és szórjuk meg a bazsalikommal, sózzuk, borsozzuk.Tegyük vissza a sütőbe még 15 percre, majd egyből tálaljuk.
Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!