TOJÁSRÁNTOTTA A MIKRÓBÓL

  • 2013.06.20.
  • 9

Sokan ódzkodnak a mikrohullámú sütő használatától. Ha még sem érzed úgy, hogy egy a szerkezet az ördögtől származó rossz, akkor feltétlenül ki kell próbálnod ezt a mikrohullámúban készülő omlettet. Érdemes megjegyezni ezt az elkészítési módot, - így a nyaralási szezon előtt is, - mert akár útközben is pillanatok alatt elkészíthetjük vele az ebédünket vagy vacsoránkat, ugyanis sok helyen találkozhatunk már benzinkutakon, gyors éttermekben is kirakott mikrókkal. De ha egyszerűen csak nem vágyunk a tűzhely mellé, és a sütőt sem akarjuk bekapcsolni, akkor is pár perc alatt elkészíthetjük ezt a rántottát.A liszt-, gluténmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!HOZZÁVALÓK2 egész tojás2 ek natúr joghurt1 csipet só, frissen őrölt tarka bors1 késhegynyi őrölt szerecsendió1 ek snidling1 nagy csipet apróra vágott angolszalonna (elhagyható!)1 nagy csipet reszelt mozzarella1 fokhagymagerezdELKÉSZÍTÉSA tojásokat a natúr joghurttal együtt villával keverjük habosra.
Ízesítsük sóval, frissen őrölt tarka borssal, őrölt szerecsendióval és a hozzáreszelt fokhagymagerezddel. Öntsük a masszát egy 18 centis szilikonformába (vagy bármely hőálló, mikrózható tálba ill. tányérba), szórjuk meg angolszalonnával, a reszelt mozzarellával, végül az apróra vágott snidlinggel. 720 Watton süssük 4 percen keresztül, majd borítsuk egy salátával kirakott tányérra.Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!