RAKOTT KARALÁBÉ

  • 2013.06.12.
  • 4

A rakott csicsóka, rakott zeller, rakott endívia után íme a legújabb kedvencünk, a rakott karalábé. Szerencsémre itt Franciaországban is lehet karalábét venni, ám a helyi karalábéhoz nagyon hasonló "navet"-ból is elkészíthető .Elő is készíthető, így csak sütőbe kell tolni, és már falatozható is.A glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható, külön, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!HOZZÁVALÓK2 közepes karalábé150 gramm darált marhahús100 gramm csiperke gomba1 babérlevél1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió1 teáskanál őrölt pirospaprika1 evőkanál majoránna1 póréhagyma1 gerezd fokhagyma1 evőkanál paradicsomkoncentrátumsó, frissen őrölt tarka bors4 deci zöldségalaplé250 gramm natúr joghurt2 -2 evőkanál szőlőmagolajELKÉSZÍTÉSA gombákat és a póréhagymákat tisztítsuk meg, majd apróra vágva a szőlőmagolajon süssük zsírjára. Adjuk hozzá a darált húst, majd keverjük hozzá a pirospaprikát és a paradicsomkoncentrátumot, és öntsük fel az alaplével. Ízesítsük belereszelt fokhagymagerezddel, és a fűszerekkel.A karalábét tisztítsuk meg, majd vágjuk fel nagyon vékonyra.180°C-ra melegítsük elő a sütőt.Egy kisebb sütőtálat kenjünk ki a szőlőmagolajjal, majd rétegezzük egymásra a karalábészeleteket és a darált húsos rétegeket úgy, hogy karalábészelet kerüljün a tetejére. Sózzuk, borsozzuk meg, majd öntsük rá a natúr joghurtokat. Kenjük el rajta, majd előmelegített sütőben süssük 30-35 percig.Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!