MERINGUE

  • 2013.06.17.
  • 8

Akár magában, akár pl citrom sorbet-hez vagy mousse-hoz is kínálhatjuk ezeket a habkönnyű szárított halmokat. Az elkészítése pofonegyszerű, az elkészítésénél azonban fontos, hogy hagyjunk neki kellő időt a kiszáradáshoz. Igen, alacsony hőfok, és megfelelő hosszúságú idő kell a kiszárításához, különben ragacsos lesz a közepe.Nyírfacukorral készül, a glutén-, liszt-, tej-, húsmentes diétákban fogyasztható!HOZZÁVALÓK2 tojásfehérje2 csepp limelé60 gramm nyírfacukor1 csipet sólimehéjELKÉSZÍTÉSA tojásfehérjéket a limelével és egy csipetnyi sóval verjük kemény habbá a nyírfacukor folyamatos - kanalankénti - hozzáadása mellett. Tegyük egy habzsákba, és nyomjunk halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe.120 °C-ra előmelegített sütőben szárítsuk kb 1 órán keresztül, majd hagyjuk a sütőpapíron kihűlni. Óvatosan szedjük le a papírról, majd reszelt lime héjjal megszórva kínáljuk.
Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!