LIMEOS ZÖLDBORSÓKRÉM

  • 2013.06.07.
  • 7

Villámgyors zöldborsós reggeli vagy vacsorakrém egy csipet cayenne borssal és zöld citrommal 10 perc alatt.A krém a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz.HOZZÁVALÓK200 gramm zöldborsó1 kisebb fokhagymagerezdfél lime levesó, frissen őrölt tarka bors1 késhegynyi cayen bors1 tk szőlőmagolajELKÉSZÍTÉSA zöldborsót lobogó sós vízben (vagy a mikróba rakva pár perc alatt) főzzük meg. Pürésítsük a gerezd fokhagymával együtt. Adjuk hozzá a lime levét és a szőlőmagolajat, majd ízesítsük sóval, borssal és egy minimális cayenne borssal. Keverjük össze, és már kenhetjük is!
Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!