FONDANT AU CHOCOLAT

  • 2013.06.13.
  • 6

Ismét egy villámgyors, és nagyon csokoládés édesség készült eritritollal és kókuszliszttel. A kókusz és csokoládéimádóknak egyszerűen kötelező!A gluténmentes diétákban fogyasztható, eritritollal készül!HOZZÁVALÓK (2 adaghoz)50 gramm vaj1 egész tojás70 gramm magas kakaótartalmú csokoládé60 gramm eritritol20 gramm kókuszlisztsó2 ek kókusztejegy-egy csipet kókuszreszelék a díszítéshezELKÉSZÍTÉSA sütőt melegítsük elő 200°C-ra.A csokoládét vízfürdő felett olvasszuk meg a vajjal, majd adjuk hozzá az eritritolt. A tojást verjük habosra - turbó fokozaton - majd óvatosan keverjük hozzá csomómentesre a kókuszlisztet. A megolvadt csokoládéhoz keverjük hozzá a kókusztejet, majd forgassuk hozzá a tojásos habot is.Kanalazzuk egy-egy szufflés tálkába a csokoládés masszát, majd az előmelegített sütőben süssük 12 percig.A sütőből kivéve szórjuk meg egy-egy csipet kókuszreszelékkel, és azonnal tálaljuk!Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!