EPRES BROWNIE

  • 2013.06.07.
  • 8

Javában folyik az eperszezon, ezt kihasználva egy lisztmentes brownieba kerültek ezek a fantasztikus piros szemek. A brownie sütésének egy nagyon fontos szabálya van: nem szabad túlsütni, az a jó ha kívül kérges, belül pedig kissé ragacsos.Eritritollal készül, a glutén- és lisztmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK (18 centiméteres tortaformához)60 gramm magas kakaótartalmú (cukormentes) étcsokoládé60 gramm vaj120 gramm eritritol40 gramm kukoricakeményítő15 gramm holland kakaó1 tk vaníliaaroma1 egész tojáscsipet só1 kk sütőpor100 gramm eperELKÉSZÍTÉSA sütőt melegítsük elő
165°C-ra (légkeveréses fokozat).A csokoládét a vajjal együtt olvasszuk meg (vagy vízgőz fölött, vagy a mikróba rakva). Keverjük el benne az eritritolt, a vaníliaaromát a csipet sót, és a kukoricakeményítővel elkevert sütőport. Keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá a tojást is. keverjük addig, míg egy homogén masszát nem kapunk, majd öntsük a masszát egy 18 centiméteres kerek szilikon tortaformába. Rakjuk ki a tetejét eperrel, majd az előmelegített sütőben süssük 20 percig.Langyosra hűtve, nyírfaporcukorral meghintve kínáljuk!Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!