CSERESZNYÉS CLAFOUTIS (GLUTÉNMENTES) - CLAFOUTIS III

  • 2013.06.02.
  • 0

Már több clafoutis receptem van a blogon, de most egy újabb verzióval bővült a repertoár, amely pudingporból készült -
eritritolos, a glutén-, lisztmentes diétákban fogyasztható -
a teteje pedig
szeletelt mandula híján darált mandulával lett megszórva.
HOZZÁVALÓK (18 centiméteres gyümölcspite formához)1 csomag cukormentes vaníliás pudingpor2 egész tojás1 dl (cukormentes) habtejszín1 dl kókusztej1 csipet só3 ek eritritolfél kezeletlen héjú citrom lereszelt héja2 ek darált mandulafél kk fahéjfél kk őrölt gyömbérkb másfél maroknyi cseresznye
ELKÉSZÍTÉSA sütőt melegítsük elő 180°C-ra.A tojásokat keverjük habosra (elektromos) habverővel az eritritollal és egy csipet sóval.Adjuk hozzá a tejszínt, a kókusztejet és a pudingport, reszeljük hozzá a citrom héját, ízesítsük őrölt gyömbérrel és fahéjjal, majd keverjük az egészet csomómentesre.Öntsük egy 18 centiméteres gyümölcspite formába
a tésztát, tegyük rá a megmosott cseresznyeszemeket, majd a tetejét szórjuk meg darált mandulával.Előmelegített sütőben süsük 20 percig, majd egy sütőpapírt rárakva süssük még 15 percig.Langyosra hűlve kínáljuk.Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!