CÉKLÁS-PARADICSOMOS TARTELETTE

  • 2013.06.06.
  • 5

Nagyon céklás, nagyon paradicsomos, nagyon friss... Már többször említettem, hogy Franciaországban a céklát főtten árulják, így ha a cékla főzési idejét leszámítjuk, akkor ez is a fél óra alatt elkészíthető kategóriába tartozik.A glutén-, liszt-, tej-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!HOZZÁVALÓK150 gramm főtt cékla100 gramm koktélparadicsom1 vékony póréhagyma zöld szára (80 gramm)1 fokhagymagerez1 tojássó, frissen őrölt tarka bors1/2 kk őrölt szerecsendió1 ek szőlőmagolajELKÉSZÍTÉSA főtt, megtisztított céklát tegyük egy késes aprítóba, vagy daráljuk le (aprító, daráló helyett használhatunk reszelőt is). Adjuk hozzá a fokhagymagerezdet, a koktélparadicsomokat, a felkarikázott póréhagyma zöldjét, valamint a tojást. Pürésítsük össze, majd öntsük egy szőlőmagolajjal kikent kisebb (16 centis) piteformába. 220°Cra előmelegített sütőben süssük 18-20 percig.
Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!