A VILÁG LEGEGYSZERŰBB NYERS EPERDESSZERTJE

  • 2013.06.11.
  • 3

Sokszor a nehezebb fogások után jólesne egy könnyű desszert. Pár perc alatt összeállíthatunk egyet a friss eperszemeket kihasználva. Akár azonnal is tálalható, de ha van időnk - érdemes - 1-2 órára hűtőbe tenni, hogy kellőképpen összeérjenek az ízek!Eritritollal készül, a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható!HOZZÁVALÓK100 gramm eper1 ek víz1 tk modenai balzsamecet1 kk eritritol1 evőkanálnyi friss citromos kakukkfűfrissen őrölt tarka bors1 kocka (cukormentes) csokoládé1 kávéskanálnyi zöld citromhéjELKÉSZÍTÉSAz epreket tisztítsuk meg, majd vágjuk négybe és tegyük egy kisebb tálba. Egy pohárkában keverjünk el 1 evőkanálnyi forró vizet 1 kávéskanálnyi eritritollal, majd adjuk hozzá a balzsamecetet is. Keverjük össze, majd kanalazzuk az epernegyedekre. Csavarjunk rá pár csavarásnyi tarka borsot, szórjuk meg a citromos kakukkfűvel, majd reszeljük rá a csokoládét és a zöld citrom héját.Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!