TÚRÓS-MASCARPONÉS KOSÁRKÁK

  • 2013.05.31.
  • 7

Nagyon gyors túrós édesség, a túró és eper szerelmeseinek. Villámgyorsan elkészíthető, és ugyanilyen gyorsan el is tüntethetőek ezek a túrós kis kosárkák.Nyírfacukorral készül, a glutén-, liszt-, húsmentes diétákban fogyasztható!HOZZÁVALÓK120 gramm túró80 gramm mascarpone20 gramm nyírfacukorfél kezeletlen lime leve és reszelt héja1 kk vaníliaaroma1 egész tojásnatúr joghurt, eper a tetejéreELKÉSZÍTÉSMelegítsük elő a sütőt 180°C-ra.A tojást elektromos habverővel verjük habosra a nyírfacukorral. Adjuk hozzá a fél lime levét és lereszelt héját, a vaníliaaromát, a túrót és a mascarponét. Verjük tovább a habverővel a masszát, majd kanalazzunk a masszából egy-egy evőkanálnyit egy szilikon mini muffinforma mélyedéseibe.Előmelegített sütőben süssük kb 15 percig. (Ahogy a teteje színt kap már zárhatjuk is le!)Natúr joghurttal és eperrel kínáljuk!Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!