Csokis kókusztorta (cukor-, laktóz-, glutén-, tojásmentes)

  • 2016.10.01.
  • 9

Egy nagyon finom, csupakókusztortát hoztam a hosszas hallgatás után. Ez a torta nagyon sokszor készült a nyáron, a receptet mindenkinek oda kellett adnom aki megkóstolta, mert magával ragad, és muszáj repetázni belőle. Járványszerűen terjed a recept nálunk, már szinte minden ismerősömnél volt az asztalon. Természetesen normál hozzávalókkal is készülhet, azonban úgy elveszti a ---mentes jellegét, de nem vonzerejét. Én azt mondom, egy esélyt adjatok neki, és megértitek miért!Hozzávalók:150 g rizsliszt (simaliszttel is készülhet)50 g kókuszreszelék100 g étcsokoládé400 g kókusztej (nem kókuszital)150 g kókuszvirágcukor (barnacukor is jó)10 g keserű kakaóporA recept olyannyira nagyon egyszerű, hogy mindenféle pszichológia segítség nélkül hozzáfoghatnak még a balkezes háziasszonyok és urak is.A sütőt előmelegítjük 180 C-ra.Az étcsokoládét gőzfürdőben felolvasztjuk.
A kókusztej, nem ízesített kókuszital, kétféle lehet, nálunk legalábbis így tapasztaltam:- a tetrapakos verzió, nagyon krémes és sűrű, intenzív kókuszillattal.
- a konzerves verzió, amiben
szétválik a kókuszvíz és a kókuszkrém, valamint kevés kókuszvaj is kiül a tetejére)Bármelyiket is választanánk, mindkettő szuper a recepthet. Egy mély tálba öntjük, ha szükséges, jól elkeverjük. Hozzámérjük a lisztet, a kakaót, a kókuszreszeléket és a cukrot, fakanállal alaposan elkeverjük.Hozzákeverjük az időközben felolvasztott csokoládét.Sütőpapírral bélelt, csatos körformába öntjük, elsimítjuk a tetejét, és a forró sütőbe toljuk, majd kb 40 perc alatt, vagy míg a torta közepébe szúrt fogpiszkáló szárazon ki nem jön, készre sütjük.Kókuszreszelékkel megszórva tálaljuk.Amolyan brownie állagú lesz, krémes, és naaaagyon finom.