Omega pestós tészta

  • 2016.04.19.
  • 5

Testvérem megajándékozott egy fantasztikus könyvvel, amit nem bírok letenni. Rémületes, de szakácskönyvről van szó, mégpedig a szakácsdoktor könyvéről. Naaagyon izgalmas, és nagyon hasznos szakácskönyv. Nincsenek benne nehezen fellelhető alapanyagok, nem a marsról jönnek a hozzávalók, hanem a hétköznapi életből, és ami a legfontosabb, könnyen elkészíthető és nagyon ízletes ételeket ajánl rengeteg betegség leküzdésére vagy enyhítésére.Már több recept is elkészült a könyből, de csak egy került fotózás alá, a többi vendégségbe ment, és ott is fogyott el. Ráadásul milyen izgalmas játék tárgyává tette az elkészült tortát. A hozzávalókat kellett kitalálnia a vendégeknek, és bizony senki nem jött rá, mivel is etettem őket. :) Ez a bizonyos különlegesség most nem kerül fel a blogra, de hozom hamarosan, a saját fogyasztásunkra is elkészül majd, mert bizony rettentő ízletes az a bizonyos mentás csokitorta.
Amit most mutatok, az egy nagypn gyorsan elkészülő tésztaszósz, ami igen jót tesz a pattanásos bőrnek, csontoknak és izületeknek, kiváló asztmás betegeknek, akik 2-es tipusó cukorbetegségben szenvednek, illetve akinek magas a vérnyomása és a koleszterinszintje. És mindenkinek ajánlom, aki szereti a finom tésztákat.Hozzávalók:200 g dió60 g bazsalikomlevél2 gerezd fokhagyma1 evőkanál őrölt lenmag (vagy kanapamag)1 evőkanál reszelt parmezán1 evőkanál lenolaj vagy kanapaolaj200 g tészta3 marék friss spenót vagy rukolasó, bors, olivaolajA pestóhoz tegyük a bazsalikomot, 1 gerezd fokhagymát, sajtot, a kétféle olajat késes robotgépbe és keverjünk belőle sima pestot.A tésztának tegyünk fel egy nagy lábasban vizet főni, ha forrásnak indult, sózzuk, majd öntsük bele a tésztát és kb 10 perc alatt főzzük "al dente"-re, azaz kissé keményre.Közben a spenótot alaposan mossuk meg és egy serpenyőben forró olajon a másik gerezd fokhagymával fonnyasszuk meg kissé.Ha rukolát választanánk, azt majd a kész tésztához keverjük hozzá nyersen.Ha a tészta megfőtt, szűrjük le, keverjük el a spenóttal, vagy a rukolával, adjuk hozzá a pestót, reszeljünk rá frissen parmezánt és tálaljuk.Mi lenmag helyett kanapa magot és lenolaj helyett kanapaolajat használtunk, aminek igen kiegyensúlyozott az omega 3 és omega 6 tartalma, a legideálisabb mértékben tartalmazza a szervezet számára fontos ezen olaj tartalma. Mivel most burjánzik a spenót és a rukola is, ki fogom próbálni rukolával is, ám ebben a verzióban a spenót a főszereplő. A tészta nagyon ízletes, nagyon ropogós és egyben nagyon omlós. Érdemes kipróbálni, senki nem fog benne csalódni.