Kókuszos banánkenyér egészségesen

  • 2015.10.19.
  • 6

Nagyon régen nem hoztam új receptet, pedig alkottam ám a konyhában. Készítettünk egy nagyon finom májas kenőkrémet, a toszkán utazás után inspirálódva, amit házi kenyérrel fogyasztottunk napokon keresztül, olyan finom lett. És készültek finom mogyorós kekszek is, valamint ez
a kókuszos banánkenyér,is.
Inspirálódás innen, mihelyst megláttam a receptet, és kiderítettem, hogy fellelhető majdnem minden hozzávaló itthon, és kis kreativitással a hiányzó is, azonnal bekeverésre került, és most már a sütőben várja a trionfális elkészülődését.Hozzávalók:1,5 csésze kamutliszt50 g kókuszolaj3/4 csésze kókuszvirágcukor (barnacukor is jó)1 alma lereszelve2 nagy banán2 tojás1/2 csésze kókuszreszelék1/2 teáskanál szódabikarbóna1/2 teáskanál sütőporcsipet só1/2 teáskanál fahéjkevés őrölt szerecsendiófél rúd vanilia kivájt magvaiA sütőt előmelegítjük 190 C-ra.A száraz hozzávalókat a cukor kivételével összekeverjük. A tojást a cukorral és a kókuszolajjal elkeverjük, hozzáadjuk a lereszelt almát, a villával összetört banánokat, majd fakanállal belekeverjük a száraz hozzávalókat is.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, és a forró sütőbe toljuk kb 30-40 percre, attól függően milyen formát választottunk, és milyen a sütőnk kapacitása. Tűpróbával ellenőrizzük, elkészült-e a torta. Ha szárazon jön ki a kenyérke közepébe szúrt fogpiszkáló vagy tű, akkor készen vagyunk.Miután kihűlt, kedvenc lekvárunkkal vagy mogyorókrémünkkel fogyaszthatjuk.Én kevesebb cukrot tettem bele, mint amennyit az eredeti recept írt, nem is lett nagyon édes, de nekem naaaagyon ízlett. A banán nagyon érződik a kenyérben, és ha rákennivalóval fogyasztjuk, az édességen is tudunk javítani. Persze ha valaki sokkal édesebben szereti, beleteheti az egy csésze cukrot is.Az enyémnek sütés közben levált a teteje, amit kevés natúr mogyorókrémmel visszaragasztottam, ezért a töltelék. Nem volt rossz ötlet, szóval akár úgy is bánhatunk ezzel a kenyérkével, mintha torta lenne, és ketté is vághatjuk, megtölthetjük, amivel csak ízlésünk kívánja! És mint az eredeti receptet megírő hölgy, akár dekorálhatjuk is valamilyen krémmel.