Macskagyökérpestós napraforgómagos spaghetti grapefruittal

  • 2015.02.07.
  • 0

Pastahiányom lehet, mert a napokban ebédre mindig az készül. Mint egyszer írtam már, az a készétel, amiről nem tudnék sose lemondani, az a paradicsomos tészta. Imááááádom! Ettől függetlenül igyekszem változatosan elkészíteni a pastára valót, elvégre van rá lehetőségünk. Annyi módon lehet kondírozni a tésztát, ahány módon csak akarjuk.
Ez a mai adag macskagyökérből, grapefruitból és napraforgómagból készült. Különleges és ízletes. Lenyugtatott. :)Hozzávalók (1 főre):100 g tészta1 marék napraforgómag2 jó marék macsakgyökérfél grapefruit levesó, bors, olivaolajkevés főzővízA tésztát sós, forrásban lévő vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt készre főzzük. Ezalatt elkészül az öntet, amihez a megtisztított macskagyökeret (valeriánát) a mixer poharába halmozzuk, felöntjük a fél grapefruit kifacsart levével. A napraforgómagot egy serpenyőben kicsit megpirítjuk, a macskagyökérre öntjük, sózzuk, borsozzuk, majd beindítjuk a gépet, és annyi olajjal öntjük fel, ami ahhoz szükséges, hogy krémes, de nem túl finomra őrölt krémet kapjunk. Jó, ha a napraforgómagok nagyobb darabban maradnak kissé.A leszűrt tésztát egy serpenyőbe szedjük (mint mindig mondom, kevés főzővizet felveszünk), ráöntjük a szószt, és összemelegítjük annyi főzővízzel hígítva, amitől egy nagyon krémes állagú tésztaételt kapunk.Esetleg friss magokkal gazdagíthatjuk.A hagyományos pestókhoz képest, itt még a sajt sem hiányzik, így is tökéletes. Nagyszerű ízek. Bátran vágjunk bele, ha alternatív megoldást keresünk a hétköznapi tészták helyett.