Brit scones

  • 2015.02.12.
  • 6

Nikikém, itt a helyes scones recept. Az a bizonyos sütőben sült, amit a brittek vajjal és eperlekvárral fogyasztanak reggelire, az ötórai teához, vagy amikor éppen kedvük van hozzá. Bevallom, hogy a napokban sósra és egyáltalán nem csokisra vágytam. A múltkori céklás csokitorta sok volt nekem. Ez a könnyű tésztájú péksütemény eperlekvárral egy igazi manna a reggelikhez, ha olasz férjem egy kicsit különlegesebb reggeli élménnyel akarnám meglepni.
Nagyon gyorsan elkészül, minden hozzávaló hidegen kell hozzá, így akár reggel is nekifekhetünk, hogy frissen illatozó és még meleg darabokkal kezdjük a napot.Hozzávalók:250 g simaliszt150 ml hideg tej40 hideg vaj50 g mazsola1 teáskanál szódabikarbóna1/2 teáskanál só1 kávéskanál sütőpor1 tojás a tetejéreA sütőt 220 C-ra előmelegítjük.A száraz hozzávalókat a mazsola kivételével a robotgép táljába szitáljuk. Hozzámorzsoljuk a hideg vajat, és a linzertészta karral morzsásra dolgozzuk. Ezután hozzáöntjük a hideg tejet és gyors fokozaton lágy tésztává gyúrjuk.
Ezután lisztezett felületen kézzel hozzágyúrjuk a mazsolát, és 2-3 centi vastagra kinyújtjuk. Kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket.Tojással megkenjük a tetejüket, majd 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük őket.Vajjal és eperlekvárral tálaljuk.