Ötlet száraz sütire - tiramisu alternatíva

  • 2014.12.08.
  • 0

A mézeskalácsot már régóta rágcsáljuk, eljött az ideje, hogy új ruhába öltöztessük. Hétvégén csináltam egy jó adag mascarpone krémet tiramisunak. Azzal sosem mond csődöt az ember, ha vendégeket vár. Gyorsan összedobható, és ettől még gyorsabban elfogy. Garantált a siker. Mivel sütöttem én a vendégeknek tejben sült túróstekercset is, amiről kiderült, hogy inkább való reggelire, mint ebéd utánra, muszáj voltam tiramisut is csinálni. Azt mindenki szereti, nem utasítja vissza senki.Megmaradt egy kevés mézeskalács, amit másként akartam elfogyasztani, egy kevésből alkoholos tiramisut csináltam. Kíváncsi voltam az ízére. Tiramisuból készült már torta, aholis a babapiskótákat egy frissen sült piskótalap alkotta, és igazi tortaformát kapott. Naagyon istenifinom lett.
Azonban ízes sütiből még nem raktam össze ezt a réteges csodát. Itt volt az ideje.A mézeskalács süti jól illik a kávéhoz. Akkor miért ne illene egy kávés édességhez.Hogy kissé felnőttesebbé tegyem, Grand Marniert adtam a kávéhoz, amiben a piskótát megforgattam.Így lett kissé pikánsabb. Ez alapján tehát azt mondom, ne dobjátok ki a megszikkadt piskótákat, vagy ne kókuszos golyót csináljatok belőle, hanem dobjátok össze egy alternatív tiramisunak.Hozzávalók:250 g mascarpone vagy krémsajt2 tojás2 evőkanál cukor200 ml tejszínszikkadt piskótakávékedvenc likőrünkkakaóporA tojást a cukorral nagyon habosra verjük, ezután hozzáadjuk a mascarponét, jól összedolgozzuk, majd ha csomómentes állagú lett a krém, hozzáöntjük a hideg tejszínt, és addig dolgoztatjuk a gépet, míg habos és kemény krémet nem kapunk.Ezután jön a rétegezés:a mézeskalácsot fél centis szeletekre vágjuk, majd a likőrrel elkevert kávéba forgatunk egy szeletet, és egy pohár aljára helyezzük, rákanalazunk kevés krémet, majd újra kávéba forgatott piskótát teszünk rája, újra krém, és addig folytatjuk, míg a pohár tele nem lesz. Kakaóport szórunk rá és mehet a hűtőbe.