Egészséges golyók - 3. rész

  • 2014.12.09.
  • 2

Már két egészséges golyót készítettem, amiket a fogyókúra idején fogyasztottam. Az egyik fügés-mandulás volt, kókuszos bevonattal, recept itt
található hozzá, a másik vegyes száraz magvakból, aszalt gyümölcsökből készült, amihez a
recept itt található. Ezekben inkább az magvas rész volt fölényben. A mostani verzióban azonban inkább az aszalt gyümölcsökön van a hangsúly. Aszalt szilva és datolya adja az édesség gerincét.Hozzávalók:10 szem aszalt szilva10 darab aszalt datolyasütőben készült szilvalekvár100 g hámozott mandulakb 10 szem diókevés rumesetleg zöld dió befőttA hámozott mandulát ledaráltam. A szilvát és a datolyát nem áztattam be ezen alkalommal, hanem úgy szárazon tettem a késes aprítóba, és egyből rákanalaztam három evőkanál befőttet, majd pépesítettem. Beledobtam egy darab zöld dió befőttet, majd azzal is aprítottam, hozzáadtam a darált mandulát, összedolgoztam, kevés rummal ízesítettem, majd golyókat formáltam belőle, és a hűtőbe tettem őket pihenni. A diót 200 C-os sütőben megpirítottam, majd egy puha konyharuhába tettem, és összedörzsölgettem, hogy a héja lejöjjön, ezután ezt is ledaráltam, és ebben forgattam meg a kis gombócokat.Készen is vagyunk.Nagyon hatásos székrekedés esetén is.Hasznos lehet, ha valaki nem akar lekvárt használni hozzá, beáztatni a datolyákat rumba, vagy egyszerűen kevés vízbe és hagyni ázni keveset. Ezesetben nem lesz szükség se a lekvárra se a rumra.Nagyon ízletes kis egészséges édességet kapunk így. Kiválóan kiváltja az édes iránti vágyunkat egy golyóbis is.Sok sikert és jó étvágyat hozzá!

Címkék

Diéta Apro