Szedres mini sajttorta áfonyával és tojáshabbal

  • 2014.06.30.
  • 9

A múltkori cheesecake annyira jól sikerült, és olyan nagyszerű érzés volt hideg édeset fogyasztani, hogy repetáznom kellett. Találtam végre egy boltot, ahol elfogadható áron adják az erdei gyümölcsöt, ezért elkészült ez a verzió is, de ehhez az alap is friss, mert nem akartam a sütéssel még jobban felhevíteni az amúgy is magas hőfokú lakást.A végeredmény ez a savanykás lila torta, aminek a tetejét a mini pavlov torták morzsái és feketeribizli díszíti.(A mini pavlovokból készült jó sok, készül róla is majd egy bejegyzés)Hozzávalók:a tésztához:100 g digestive keksz75 g olvasztott vaja krémhez:250 g philadelphia krémsajt100 ml tejszín60 g porcukor5 g zselatin, lapok formájában1 fél citrom héja1 kevés vaniliaaroma100 g szederáfonya és sült tojáshab a díszítéshezAz alaphoz a kekszeket összemorzsoljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, egy kisebb tortaforma alját papírral kibéleljük és szétterítjük benne a vajas kekszet, elsimítgatjuk, majd hűtőbe tesszük egy órára.A krémhez a sajtot 25
g porcukorral és a vaniliaaromával és a citrom reszelt héjával felverjük. Hozzáadjuk a szedret és tovább verjük, így egyes darabok nem esnek teljesen szét. A zselatint hideg vízve áztatjuk, majd két evőkanál megmelegített tejszínben felolvasztjuk és a sajthoz adjuk. A tejszínt a megmaradt porcukorral kemény habbá verjük és a sajtkrémhez keverjük.Mindezt a krémet a megkeményedett alapra öntjük, majd 4-6 órára a hűtőbe tesszük.
Tálaláshoz a sült tojáshabot rámorzsáljuk a tortára, majd a szederszemekkel díszítjük.
Ideális édesség erre a forró nyárra.