Scones - angol palacsintak

  • 2014.02.17.
  • 6

A rendes palacsinta helyett en ezt szoktam kesziteni, azon okbol, hogy ha nem fogyna el reggel, akkor beteszem a hutobe, es masnap, vagy amikor epp kedvem tamad hozza, kenyerpiritoban kicsit megmelegitem, es ujra friss "palacsinta"-t eszek.Lekvarral, nutellaval, vajjal es gyumolccsel vagy ahogy epp kedvunk tartja, fogyaszthatjuk.Elkeszitese roppant egyszeru, bogres mertekegysegeket adok meg, igy koran reggel is gyorsan elkeszul, merleghez sem kell nyulni.Hozzavalok:1 bogre (2,5dl) liszt1/2 csomag sutopor 1 evokanal cukor1/4 teaskanal so2 tojas kisse felverve1/2 bogre tej25 g vaj, felolvasztva1 csipet fahejA szaraz hozzavalokat egy talba merjuk, folyamatos keveres mellett hozzaadjuk a tejet, a tojasokat es a megolvasztott vajat.Egy serpenyot felmelegitunk, es vagy egy kisebb szedokanallal kis halmokat kepezunk benne, vagy ahogy ma en csinaltam, a tukortojas formaval szivunk szerint alakitjuk a palikat.Mikor megszilardult a szele, megforditjuk, es masik oldalan is aranybarnara sutjuk oket.Azonnal talalhato.
Jo etvagyat, szep ebredest!

Címkék

Palacsinta