Sütőtökös-vörös áfonyás zabkeksz

  • 2016.10.17.
  • 7


Az ősz nem a legkedvesebb évszakom! A szürke, esős időbe muszáj egy kis színt vinni, mondjuk egy kis sütőtökkel.Mindig többet sütök, mert nagyon szeretjük a belőle keszült édességeket. Most egy tej-, tojás- és lisztmentes kekszet készítettem. Próbáljátok ki, gyerekjáték az elkészítése, nagyon finom és egészséges!Hozzávalók:(12 darabhoz) 1 csésze nagyszemű zabpehely1 csésze aprószemű zabpehely2/3 csésze tökmag1/4 csésze
lenmag2/3 csésze aszalt áfonya1/2 tk. őrölt fahéj1/2 tk
őrölt gyömbércsipet só3/4 csésze tökpüré1/4 csésze méz1/4 csésze olvasztott kókuszzsírElkészítés:A lenmagot
aprítógépben vagy kávédaralón pehellyé őröljük. A száraz anyagokat egy tálba mérjük, összekeverjük.
Hozzáadjuk a tökpürét, rácsurgatjuk a mézet és a kókuszzsírt. Kézzel jól összedolgozzuk.A sütőt előmelegítjük 180 fokra, addig hagyjuk, hogy a massza pihenjen.Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. 12 részre osztjuk, egymás mellé sorakoztatjuk (én egy müanyag teaszűrőbe nyomkodom, majd a tepsihez ütöm), majd 15-20 perc alatt készre sütjük!Kellemes sütögetést!Cecil