Sült paprika krémleves joghurt golyóval

  • 2016.10.18.
  • 3


A krémlevesek elkészítése általában nem vesz sok időt igénybe. Ennél a levesnél, viszont hozzá kell számítani a paprika sütést és a joghurt golyók elkészítését. Mivel én elég gyakran csinálom (recept: itt), így összekombinálom a leves főzéssel. Akinek nincs kedve és ideje joghurtot csepegtetni, használjon nyugodtan kéksajtot vagy fetát!
Hozzávalók:(kb. 6 tányérhoz) 1 nagy doboz görögjoghurt5-6 kápia vagy kaliforniai paprika2 ek. olívaolaj1 sonkahagyma2 gerezd fokhagyma1,5 csirke alaplé vagy vízfél csokor petrezselyemzöldfrissen őrölt borssó Elkészítés:A joghurtot egy nagyobb muszlin kendővel bélelt tésztaszűrőbe öntöm, hozzá keverek egy nagy csipet sót. Bekötözöm és egy falanálra akasztom. Hütőbe teszem egy nagyobb fazékra állítva, hagyom hogy jól kicsepegjen, egy-másfél nap alatt. Kibontom a kendőt, tálba borítom a sajtot, átkeverem és vizes
kézzel golyókat formázok belőle.
A sütőt bemelegítem 220 fokra és a megmosott paprikákat, 20-25 perc alatt megsütöm, amíg a héja fel nem hólyagosodik. Óvatosan egy tálba szedem, amit azonnal lefedek, hogy könnyen lejöjjön a héja. Amikor langyosra hűlt, lehúzom a héját, eltávolítom a magokat,csíkokra vágom.Egy lábasba olívaolajon megfuttatom az apróra vágott sonkahagymát, hozzáadom az összezúzott fokhagymát és a sültpaprikát. Párszor átkeverem, majd felöntöm az alaplével. Sózom, borsozom.Összeforralom, majd botmixerrel jól összeturmixolom.
Tányérba szedem, teszek bele a joghurt golyókból, majd megszórom apróra vágott petrezselyemmmel és meglocsolom olívaolajjal.Jó étvágyat kívánok hozzá!Cecil