Vaníliás túrópuding eperrel

  • 2016.04.20.
  • 4


Túróból számtalan variációban készíthetünk finom és könnyű édességeket, ami hatékonyan csillapítja az édesség utáni vágyunkat. Ez a
puding is nagyon gyorsan elkészül és ha a cukrot valami egészségesebb cukorpótlóval helyettesítjük, akkor egy igazán alakbarát desszeretet kanalazhatunk ebéd után vagy uzsonnára. Hozzávalók:(6 adaghoz)5 dl tej3 tojássárgája4 ek.cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer1 ek. utifűmaghéj1 cs bourbon vaníliacukor25 dkg tehéntúró3 ek.szeletelt mandula10-12 szem eperElkészítés:A tojássárgákat, a cukorral, a vaníliával és az utifűmaghéjja összekevejük, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. Alacsony lángon, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd beleöntjük a túrót és botmixerrel jól beledolgozzuk. Formákba adagoljuk és legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük.Egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk a mandulát. Az öntethez az epret leturmixoljuk, ha szükséges, akkor édesíthetjük. Tálalásnál egy tányérra borítjuk a pudingot, szórunk mellé a pirított mandulából és meglocsoljuk az eperöntettel.Jó étvágyat!Cecil