Japán sajttorta

  • 2016.04.13.
  • 2


Sajttorta három hozzávalóból? Igen! Gyors, könnyű és nagyon finom! Érdemes kipróbálni!Hozzávalók:250 g fehér csokoládé250 g natur krémsajt vagy mascarpone, szoba hőmérsékletű6 tojás Elkészítés:A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy 18 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az oldalátkívülről, pedig alufóliával körbe tekerjük, hogy sütés közbe a víz be ne szivárogjon.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehér csokoládét darabokra tördeljük és gőz felett felolvasztjuk.
A csokis tálat levesszük a gőzről, belekeverjük a krémsajtot, majd egyesével a tojások sárgáját. A fehérjéből kemény habot verünk és a csokis krémsajtos masszába forgatjuk .A masszát tortaformába öntjük, amit egy tepsibe teszünk és öntünk mellé meleg vizet.
170 fokon 40 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna színű nem lesz. Kikapcsolt sütőbe hagyjuk még 10 percet.Amikor teljesen kihült a torta, porcukorral meghintve, savanykás lekvárral tálaljuk.Jó étvágyat hozzá!Cecil