Túrós kuglóf

  • 2016.03.14.
  • 5

Ez a recept egy kb. tíz évvel ez előtti TUPPERWARE katalógusban jelent meg. Nálunk azóta, ha nem is túl gyakran, de az aztalunkra kerül. Gyorsan összeállítható sütemény, ami még egy-két naposan is nagyon puha. Magában, lekvárral vagy gyümölccsel egy kiadós desszert.Hozzávalók:250 g puha vaj150 g cukornagy csipet só1 zacskó bourbon vaníliacukor2 tojás 250 g félzsíros túró250 g liszt1 zacskó sütőporElkészítés:A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A puha vajat, a cukorral, a vaníliával és a csipet sóval gépi habverővel habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat,
majd a túrót. Legvégül a sütőporral elkevert lisztet. Egy nagyon sűrű tésztát kapunk.Egy kivajazott vagy szilikon formába kanalazzuk a masszát, párszor a pulthoz ütögetjük, hogy jól eligazodjon és az előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük.Rácsra tesszük, 5 perc után kiborítjuk a formából. Porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat!Cecil