Töltött cukkini-hús nélkül

  • 2016.03.19.
  • 6

Sokszor vásárolok úgy, piacon vagy multiban, hogy valami meg tetszik, de nem igazán tudom, mi lesz a sorsa . Így jártam, ezzel a négy kb.teniszlabda nagyságú gömb cukkinivel is. Végül hús nélkül, quionával és zöldségekkel töltöttem meg! Mivel a cukkini elég jellegtelen ízű zöldség, így egy kicsit bátrabb fűszerezés nagyon jót tesz neki. Quiona helyett használhatunk fehér vagy barnarizst, kuszkuszt,bulgurt.Hozzávalók:4 kisebb gömb cukkini1 dl quiona, többször átöblítve2 dl vízcsipet só2 ek. olívaolaj1 tk. római kömény5 szál újhagyma, felkarikázva1 chili paprika (elhagyható) 15 dkg spenót, kb. 2 centis csíkokra vágva12 szem koktélparadicsom, félbe vágvafél citrom 5 dkg fetasófrissen őröltborsElkészítés:Vízben egy csipet sóval megfőzzük a quionát 15-20 perc alatt. A cukkiniket megmossuk, félbe vágjuk és egy kiskanállal kivájjuk a belső részüket.Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beledobjuk a római köményt, majd pár másodperc után az újhagymát és a chilit. Amikor a hagyma már kapott egy kis színt mehet hozzá a cukkini kikapart belseje. Fedjük le a serpenyőt, kb. 3 percig pároljuk, utána mehet bele a spenót, tegyük vissza a fedőt. Legvégül a paradicsomot adjuk hozzá, sózzuk és borsozzuk.Az elkészült zöldségekhez keverjük hozzá a megfőtt quionát és csavarjunk
rá a fél citrom levét. Egy tűzálló tálat pár csepp olívaolajjal kenjünk ki, a cukkiniket töltsük meg, tegyük a tálba és legvégül morzsoljunk rá fetát.
180 fokra előmelegített sütőben lefedve 30-40 percig sütjük
amíg a cukkini megpuhul. Az utolsó tíz percben fedő nélkül.Jó étvágyat!Cecil