Ecetes reszelt torma

  • 2016.03.05.
  • 1

A házilag elkészített ecetes torma sokkal finomabb és olcsóbb a boltban kapható társainál. Egy kihívás van bene, a torma lereszelése, amit lényegesen megkönnyít egy úszószemüveg és a szabadlevegő! Ezt, a konyhai műveletet egyébként, előszeretettel bízom a férjemre! :)
Hozzávalók:3 szál torma (kb. fél kiló)4 dl víz2 dl ecet 10%6 ek. cukor1,5 tk.só4 ek. mézElkészítés:A tormát meghámozzuk és lereszeljük. Tisztára mosott üvegekbe nyomkodjuk.Egy lábasba felforraljuk a vizet, az ecettel a cukorral és a sóval. Pár percig hülni hagyjuk, majd belekeverjük a mézet.Ráöntjük a tormára és lezárjuk az üvegeket.Aki nagyon csípősen szereti, az hagyhatja egész langyosra hülni a levet. Én, még majdnem forrón öntöm rá, így sokat veszít az "erejéből"!Hűvös helyre tesszük. Felbontás után hűtőszekrénybe tároljuk.