Zablepény avokádóval és buggyantott tojással

  • 2016.02.16.
  • 2

Ráérős hétvégén, fél óra alatt elkészíthető igazi villás
reggeli!Hozzávalók:6 lepényhez 100g zabpehely, apró szemű150g vízfél tk.sófél tk sütőpor1 tojás1 ek. kókuszzsír3 kisebb avokádó6 tanyasi tojás1 ek ecet 10%-os 1 marék rukkola1 kisebb cékla, vékony csíkokra vágva9 koktélparadicsom1 lime levefrissen őrölt borssóElkészítés:A zabpelyhet és a vizet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót és a sütőport, jól elkeverjük és 15 percre félre tesszük. Egy palacsintasütőt felforrósítunk, egy kanálnyi kókuszzsírral, amíg melegszik, egy villával belekeverjük a tojást a zabpelyhes keverékbe. Egy púpos evőkanálnyi tésztát a palacsintasütőbe kör alakúra simítok (egyszerre hármat), majd pár perc alatt megsütöm a lepények mindkét oldalát. Buggyantott tojáshoz egy lábasban forraljunk vizet, öntsünk bele 1 ek. ecetet, vegyük le a hőfokot. Egy kávés csészébe felütött tojást, óvatosan csúsztassuk a vízbe. Három percig főzzük a tojást, majd szűrőkanállal vegyük ki és csepegtessük le. (én egyszerre egy tojást főzök)Az avokádót vágjuk ketté, vegyük ki a magját, egy kanál segítségével "hámozzuk" meg, majd vágjuk vékony szeletekre.Egy lepényre tegyünk avokádó szeleteket, buggyantott tojást, sózzuk, tekerjünk rá borsot és csepegtessünk rá pár csepp lime-ot. Rukkolából, koktélparadicsomból és céklából tegyünk ízlés szerint minden tányérra.Jó étvágyat!Cecil