Forró sonkás-sajtos tekercs mustáros mázzal

  • 2016.02.02.
  • 5

Külföldi gasztroblogokat olvasgatva találtam ezt a receptet hónapokkal ezelőtt, akkor lementettem, de el is feledkeztem róla, míg egyszer csak megláttam a
Kiskegyed oldalán. Hoppá, ismerős ez valahonnan felkiáltással, visszakerestem! Az eredeti recept Kevin & Amanda-tól származik, nagyon szép fotókkal. Sokat nem bajlódtak az újságban a recepttel, leközölték ugyanazokkal a képekkel és magyar szöveggel.Én, azért változtattam rajta, a pizzatésztát magam gyúrtam és kicsit kevesebb barna cukrot tettem a mázba! Sajt és sonka annyi kell, ami befed egy 30x40 cm téglalapot, nekem ez 9-9 szelet volt.Nyugodtan el lehet készíteni előre, sütésig a hűtőben tárolni, csak akkor, hideg sütőbe tegyük és utána melegítsük fel 180 fokra. Langyosan a legfinomabb!Hozzávalók:(12 tekercshez)a tésztához:250 g liszt1 tk. só3,5 g szárított élesztőfél tk.cukor1,5 dl langyos víz2 ek. olívaolaj9 szelet szeletelt sajt, pl.: Ementáli9 szelet prágai sonkaa mázhoz:10 dkg vaj1 ek. Worcestershire szósz1 ek. barna cukor1,5 ek. dijoni mustár1 ek. mák Elkészítés:Tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük
a sót, a cukrot és a szárított élesztőt, legvégül a langyos vizet és az olajat. Jól kidagasztjuk atésztát, majd letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük.Lisztezett deszkán kb. 30x40 cm-re nyújtjuk, befedjük a sonka, majd a sajt
szeletekkel. A hosszabbik felétől feltekerjük és 12 egyforma szeletre vágjuk.
Kibélelünk sütőpapírral egy 20x30 cm-es sütőtálat, a tekercseket beletesszük. Konyharuhával letakarjuk, hagyjuk kelni legalább 20 percig.Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy lábasban összeforraljuk a máz hozzávalóit, majd egyenletesen elosztva a tekercsekre öntjük.
Az előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat:Cecil