Narancsos cheesecake brownie

  • 2016.01.31.
  • 8

A sajtorta és a brownie édes kettőse ez a sütemény! Alul egy puha, szaftos csupa csoki réteg, rajta egy narancsos savanykás sajtkrém. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető desszert. Másnapra még tökéletesebben összeérnek az ízek, már ha marad belőle! Nálunk általában nem szokott!Hozzávalók:(24x35 cm-es tepsihez) 150 g vaj200 g étcsoki135 g cukor4 tojás, szobahőmérsékletű50 ml espresso kávé, hideg24 g kakaó, cukrozatlan125 g liszt4 g sütőporpár csepp vanília kivonatnagy csipet só350 g sajtkrém, szobahőmérsékletű65 g cukor1 tojás, szobahőmérsékletű1 narancs reszelt héja3 ek. narancsléElkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A sajtkrémet és a cukrot nagy fokozaton gépi habverővel keverjük össze, kisebb fokozatra kapcsolva adjuk hozzá a narancslevet és a héjat, majd a tojást. Félre tesszük.Mérjük
egy tálba a lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót. A vajat és az étcsokit vízfürdő felett felolvasztjuk, levesszük a tálat a vízről, majd kézi habverővel először a cukrot keverjük bele, utána egyesével a tojásokat, majd a kávét és legvégül a lisztes keveréket.A tepsit béleljük ki sütőpapírral. Az étcsokis keverékből tegyünk félre 12 evőkanálnyit, a többit öntsük a tepsibe, simítsuk el.
A sajtkrémes keverékkel beborítjuk a brownie alapot, rákanalazzuk a félre tett 12 kanálnyit foltokban. Egy tompa hegyű késsel először hosszában, majd vízszintesen mintát rajzolunk bele.30 perc alatt megsütjük. Kihülve nagyobb kockákra szeletelve tálaljuk!Az eredeti recept itt található!Jó étvágyat!Cecil