Taco marhahússal és avokádóval

  • 2015.12.05.
  • 0

A marhahúsos taco, egy hagyományos mexikói étel, ami búza- vagy kukoricalisztből készült, összehajtogatott tortilla, megpakolva sok zöldséggel, hússal és nyakon öntve valamilyen szósszal vagy tejföllel. Hozzávalók:4 darabhoz4 puha tortillalap, 20 cm-es25-30 dkg marha hátszín2 ek. olívaolaj 1 tk. taco fűszerkeverék4 marék vegyes zöld saláta12 szem koktélparadicsom, negyedelve1 kisebb lilahagyma, vékonyra szeletelve1 avokádó, kockákra vágva8 dkg cheddar sajt, kisebb kockákra vágva 1 limetejfölsó,borsElkészítés:A hátszínt megszórjuk a fűszerkeverékkel.
A konyhapulton hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. Egy forró serpenyőben olívaolajon 3-4 percig sütjük oldalanként. Tányérra tesszük, sózzuk és egy másik tányérral lefedve pihentetjük 10 percig.Közben előkészítjük a többi alapanyagot, a húst keresztbe vékony szeletekre vágjuk.Összeállítjuk a taco-kat: száraz serpenyőbe melegítsük langyosra a tortillákat, tegyünk a felére, a salátából,a paradicsomból, a lilahagymából, a hátszín szeletekből, az avokádóból és a sajtból, púpozzuk meg egy kanálnyi tejfőllel, ízesítsük pár csepp lime-mal, egy csipet sóval és frissen őrölt borssal.
A tortillákat félbe hajtva langyosan tálaljuk!Jó étvágyat!Cecil