Fekete rizs puding maracujával

  • 2015.11.09.
  • 7

A fekete rizs Délkelet Ázsiában nagyon népszerű alapanyag. Évszázadokkal ezelőtt "tiltott rizsnek" hívták, mert csak a nemesek fogyaszthatták. Napjainkban, már úgynevezett szuper élelmiszerként tartják számon. Használják köretként, szusikhoz és édességekhez. Ázsiai boltokban könnyen beszerezhető.
Glutén mentes és a puding nem tartalmaz hozzáadott cukrot így fogyókúrába is beilleszhető.Hozzávalók:(6 adaghoz)25 dkg fekete rizs, leöblítve, kb. két óráig vízbe áztatva1 dodoz kókusztej1 érett banán2-3 maracuja2 ek.kókusz chipscsipet sóElkészítés:A rizs kezdjük el főzni kb. 4dl vízbe, alacsony
lángon, 15-20perc után adjuk hozzá a kókusztej felét. Fakanállal kevergessük, nehogy leégjen. Addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul, ha szükséges öntsünk még hozzá a kókusztejből.A banánt botmixerrel pürésítsük és keverjük az elkészült pudinghoz.A kókusz chipset egy száraz serpenyőbe pirítsuk világos barnára. A maracujákat vágjuk hosszába ketté és kaparjuk a gyümölcshúst egy tálkába.Adagoljuk kisebb poharakba a pudingot, tegyünk a tetejére a maracujából, és szórjuk meg a pirított kókusz chipssel.Jó étvágyat!